onsdag 29 oktober 2014

Får och bönder

Häromdagen åkte våra sista 19 får härifrån så nu är det helt tomt i hagar och  uthus.
Trodde inte det skulle bli så lätt att fånga in dom..dels är det fortfarande mycket mat i hagarna men även utanför :) stundtals har vi haft 19 får som betat sida vid sida med rådjur, tranor och svanar på fältet bredvid ena hagen. Ser ganska festligt ut... 
Iibland när man kommer och går och de får syn på en kan de kvickt springa tillbaka i en lång rad in i hagen igen precis som att ja ja vi vet :) 
Men som sagt nu är det fårtomt på gården, ett tag iallafall.Ett litet spår efter deras bravader finns kvar.Halmen får väl komma till användning på annat sätt, kanske skulle börja tillverka halmbockar istället ? :)


Snabbt gick det så var det städat efter de 19...


Porten har knappt behövt stängas det sista, fåren använde ändå inte den utgången ;) de tyckte väl det var mer sport över det att sticka under staketet istället .


Satt och tittade lite lätt på Bonde söker fru och blev plötsligt full skratt då jag mindes någon av de första säsongerna när barnen var små och vi satt och tittade tillsammans och det kom till det här med brevskrivandet. Såg att sonen funderade ett tag och så frågade han " mamma vad skrev du till pappa som gjorde att han valde dig ?" ....
Han trodde alla bönder träffade sina fruar på detta vis !

Så var dock inte fallet, fast jag håller med om att det hade varit intressant att veta vad jag hade skrivit ;)

8 kommentarer:

 1. Söt kommentar :) Ja, ska en bonde hinna träffa någon så verkar brevskrivande, och sedan ett snabbt urval det mest effektiva sättet ;) men undra hur många av bönderna i Bonde söker fru som verkligen hittat den rätta?
  Ser att du styrt om lite i bloggen. Snyggt!

  SvaraRadera
 2. Hihi, vilken söt kommentar:) Sitter och ler i soffan:). Fin bild på dig.
  Förstår att det blir tomt utan alla fåren.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Hej Anna ! Vilket underbart foto på dig! Har inte sett någon närbild på dig tidigare. Barn är härliga med sina funderingar och ibland kluriga frågor. Fint du gjort på bloggen också. :)
  Kram, Gunilla

  SvaraRadera
 4. Fina bilder och så rolig kommentar från sonen. Ha en fin helg, kram Suss

  SvaraRadera
 5. *Skratt*.... så himla härlig kommentar av sonen!!!!!!
  Härliga foton Du bjuder på! Lördagskram från Kate

  SvaraRadera
 6. Härlig kommentar från er son. Måste erkänna en hemlis. Jag har sett ALLA avsnitt av programmet. Själv skrev jag också ett brev ... hon var faktiskt dotter till en månskensbonde.

  SvaraRadera