söndag 26 oktober 2014

Älgjakt

Idag tog jag upp en gammalt intresse nämligen jakten!
Jag har ju en 20 år gammal jägarexamen som legat och dammat i byrålådan ett bra tag. Jag tog den som sagt för 20 år sedan och anledningen var nog mest att få träffa min man så mycket som möjligt eftersom han på den tiden tillbringade stora delar av sin fritid i skogen med bössan i handen :)

Sen kom barnen och sen hästarna och så var det inte så mycket tid över ...
Nu är barnen för det mesta ute på sitt och som ni nog vet vid det här laget är jag "hästlös" sedan i våras...

Ytterligare en anledning till att jag tog jägarexamen var att jag älskar att vara utomhus så mycket som möjligt av min lediga tid under alla årstider.
När man har häst är man ute flera timmar om dagen i ur och skur vilket jag som sagt alltid trivts med ( även om jag måste erkänna att jag är ganska nöjd på morgonen när regnet piskar och jag inte behöver ge mig ut...)

Golfsäsongen börjar ju gå mot sitt slut och därmed kände jag att det kanske kunde vara på sitt plats att följa med ut i skogen igen.

Som hundförare är man alltid populär bland skyttarna och så fick det bli idag.
Jag och Elsa tog klivet in i Salixplanteringen för att locka fram älgen :)  Man hittar ett och annat när man "finkammar" markerna för att försöka driva ut älgarna mot utplacerade skyttar. En gammal, gammal vagn som lämnats kvar i skogen gick jag på , det var inte förra året den lämnades där om man säger så :)Gamla knotiga ekar fanns det gott om i detta området, älgar var det sämre med...Riktigt blött var det också på sina håll och här fick jag hoppa från tuva till tuva för att inte sjunka. 
Men mina fantastiska Dubarrys  http://www.dubarry.us  höll mig torr om fötterna !Tyvärr ingen jaktlycka denna gång men en härlig dag i skogen fick vi i det fina vädret och nu är skönt att sitta inne med hettande kinder och trötta ben !

4 kommentarer:

 1. Det var roligt och se bilder från din dag,
  och vissa dagar blir jaktlyckan noll. Men
  du och Elsa fick en fin dag i skogen
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 2. Låter som du haft en härlig dag. Kul att ta upp ett "gammalt" intresse. Sådana stövlar skulle jag behöva:) Snygga!
  Ha en fin vecka
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Ingen jaktlycka, men en härlig dag i skogen! Härligt!
  Kram, Gunilla

  SvaraRadera
 4. Lycka till i jakten! Spännande att se vad det blir!

  SvaraRadera