tisdag 14 oktober 2014

Myskväll och boktips

Igår var en av månadens bästa kvällar , det är vi rörande överens om i bokcirkeln Ruggugglorna. Vi hade fått skjuta fram det en vecka då en av medlemmarna var ruggit förkyld förra veckan. Visserligen stod valet mellan att orka ta sig till jobbet och hem och däcka i sängen vid arbetsdagens slut eller att vara hemma från jobbet och ladda för Ruggugglorna ;) Än så länge kallar plikten starkast och det första alternativet vann men vi känner nog alla att det bara är en tidsfråga innan alternativ två vinner ett sådant övervägande igen ;)

Till gårdagens träff hade vi läst Lena Kallenbergs, Apelsinflickan som fick betyget 

3+, 3, 3, 3 ( 1-5)

Boken nedan har nästa månads värdinna valt åt oss. 
Under kvällen dricker vi te som aldrig förr och äter mackor med leverpastej!
Vi har bestämt att det är just Te o Mackor som gäller då fokus i detta sammanhang ligger på bokpratet ( nåja pratet iallafall) och inte på maten, det kan vi göra nån annan gång men inte på dessa träffar. Värdinnan ska i princip kunna åka direkt från jobbet och sätta på vattenkokaren och sen plocka fram smörgåsmat på bordet i samma andetag som deltagarna kommer. 

Och sen pratar vi och som vi pratar och pratar och pratar och det är så mysigt, det blir många sidospår förstås som igår halkade vi in på Ebola...Men vi återkommer till bokens värld igen!

Just innan vi ska skiljas åt kommer den stora stunden då... nästa värdinna halar fram sin plastpåse med dyrgripen , nästa månads bok och vi sitter alla och gapar av spänning , vad ska det bli den här gången? låter lite löjligt men det är barnsligt kul ,lite av känslan "som ett barn på julafton"
 Och resultatet ser du alltså här nedan!
Efter att ha kommit hem från ett träningspass och blivit serverad middag bestående av baconlindad kyckling filé med ugnsstekta rotsaker som dottern fixat så hamnade jag här.
I soffan under filten i skenet av några stearinljus blev jag liggandes en stor del av kvällen och det var sååå skönt och jag var värd varje sekund....:)


Ljuslyktor och bricka har jag köpt på fina butiken Hem till mig som finns HÄR6 kommentarer:

 1. Visst är kvällarna mysiga nu!! Skymning, tända ljus och en skön filt :) Men du, glöm inte släcka ljusen ;) Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Åhhh, vad det lät mysigt med bokcirkeln. de där med prat, mackor och the..... Men att läsa, det "hinner" jag aldrig. Somnar om jag lutar huvudet bakåt. Får inte ens till det med att bläddra i ett magasin innan jag ska sova. Kanske beror det på mina lååååånga arbetsdagar :/
  Skulle absolut vilja läsa mer!
  Onsdagskram från Kate

  SvaraRadera
 3. Mysigt med bokcirkel! Perfekt med mackor och te, så det är snabbt och enkelt.
  Jättefina ljuslyktor. Älskar att tända ljus nu på kvällarna.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Så mysigt med bokklubb!! O tända ljus är ju ett måste nu. Dax att ta min lilla runda mao:)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Te, leverpastejmackor och böcker, helt min stil!!! Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Något som jag önskar genomföra - en cirkel av något slag. Det är så givande att prata om en bok eller ämne som också intresserar andra. Att få dela det med någon. Te, mackor och ljus - perfekt! Så ska det vara.

  SvaraRadera