fredag 1 augusti 2014

Skördetid

 Idag kom hösten på sätt och vis. Ja jag vet att en del av svenska folket precis har gått på sin sommarsemester och en del kanske till och med inte har börjat än. I västra götaland väntas temperaturer upp mot 30 grader i helgen och det får väl ändå kallas sommar :)

Jag har ändå alltid känt att när skörden börjar då kommer hösten, även om skörden vissa år tom börjar i slutet av juli. Nu för tiden har jag inte särskilt svårt för det även om det kan kännas lite vemodigt på sitt sätt. Förr om åren tyckte jag det var jobbigt att sommaren gick mot sitt slut men nu kan jag se fram emot hösten istället. Tycker faktiskt mer och mer om hösten för varje år som går.


Idag har alltså skörden börjat och först ut var havren.

Det ryker och dammar en hel del när det stora gröna monstret drar fram :)De tre bilderna är tagna inifrån tröskan då jag fick äran att åka med maken ett varv :)
Välpustade rutor med andra ord.Häftigt när spannmålen lämnar tröskan med full fart och kraft


Här kan man se hur havren klipps av och kärnorna sugs upp i utrymmet bakom hytten.
4 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Jag gillar med hösten.
  Har ni en stor gård?
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, hösten är inte dum den heller.
   Gården är tillräckligt stor för att vi ska kunna leva av den :) Tyvärr är det ju allt för många mindre gårdar som måste avvecklas idag...
   Fortsatt skön kväll till dig också, kram Anna

   Radera
 2. Efter en sån här skön sommar ska det faktiskt bli lite mysigt med höst när man kan mysa inne med tända ljus. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med , kan också längta efter det, enda nackdelen är att det är så långt till nästa sommar :) men efter den här sommaren har väl alla i Sverige fått sig en rejäl dos med sommar och värme i allafall, något att tänka tilllbaka på i vinter!
   Kram Anna

   Radera