tisdag 22 juli 2014

Scramble

Igår kväll utmanade jag och Maria herrarna på en par scramble över 9 hål. För er som inte vet vad det är så kan jag förklara.
 Man spelar i lag om två,tre eller fyra spelare. Alla slår ut varsin boll från tee. Sen väljer man den bästa av bollarna, varefter alla i laget spelar sina bollar från den platsen. Så fortsätter man på samma sätt – välj bästa bollen och spela därifrån. Eftersom man har två,tre eller fyra chanser på varje slag brukar scorerna bli mycket låga!
Scramble täcks inte av golfreglerna och därför bör man inte ta för allvarligt på det hela, snarare se det som ett sätt att umgås och ha trevligt på banan än som en seriös tävlingsform.
Nåja det sista att man inte ska ta så allvarligt på det hela beror nog på vilka man spelar med :)
Vi låg ett efter inför sista hålet, vi hade en låååång putt från foregreen och jag la den ca 25 cm från hål, jag sa sen till Maria: det är bara att slå den rakt och hårt , okey sa hon och gjorde så och satte den i koppen :) Sååå häftigt och herrarna blev ganska långa i ansiktet då de varit ganska säkra på att ta hem detta.
Men så blev det alltså inte :)
Vi gick ut kl 20.00, det var jättevarmt, när vi kom in kl 22.30 kom det ff ljumma vindar mot oss vid klubbhuset, helt otroligt , vilken kväll!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar