tisdag 5 maj 2015

Porträttkurs

I söndags var jag på min efterlängtade workshop i portfotografering.
10 fotografer ( jag han kallar oss så Tuana...;) som gav oss ut för att fota för oss helt okänd modeller. Vi fick först fota i en park där vi kunde använda oss av parkbänkar, träd , annan växtlighet och lekredskap som rekvisita. Utmaningen var att få modellen att känna sig bekväm och förmedla olika känslor. Inte lätt när man har fullt upp med inställningarna på kameran. Vi fick vara i grupper så en fotade av 2 st var assistenter , tex kunde man då få hjälp med att hålla reflexskärmarna rätt. Mycket lärorikt att vara assistent också och se hur andra tänker.
Efter ett tag yttre vi miljö till ett parkeringshustak... här var det ännu svårare att tänka kreativt då det i princip fanns ett betonggolv med en mur runt om...en och annan vattenpöl fanns också :)

Efter kursen får vi skicka in 2 bilder på varje modell och miljö för respons av Tuana, det ska bli mycket spännande att höra vad han har att säga.... en 30 min lång video kan vi vänta oss med tex redigeringsförslag mm. 

Jag tyckte detta var ett mycket bra upplägg,en kort genomgång sen var det bara att ta tjuren vid hornen och sen ge sig ut och sätta igång :)


4 kommentarer:

 1. Det där låter inspirerande och lärorikt! Låter som du/ni får lära er bra fotokunskap som kommer till användning i olika sammanhang. Ska bli spännande...eller det är spännande att följa dina framsteg här på bloggen!
  Kram, Gunilla

  SvaraRadera
 2. Låter som en riktigt rolig dag och lite svårt också. Snyggt att använda vattnet!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Superbra foto, vilken rolig kurs. Fota
  människor är så roligt men svårt.
  Kramar/AM

  SvaraRadera