onsdag 5 mars 2014

Liverpool

En tur med Mersey ferries
The Wheel of Liverpool 
Albert Dock


I höstas reste jag till Liverpool på studiebesök, det var mitt första besök i staden.
Någon månad senare åkte dottern dit med en kompis och såg Liverpool FC. Hon är väl inte jätteroad av fotboll men tyckte ändå det var en häftig upplevelse att få känna stämningen på anrika Anfield.
Särskilt mäktigt var det i inledningen då en en avliden spelare hedrades och 45000 människor hyllade honom i en tyst minut. Det var verkligen så tyst på att man kunde höra en knappnål falla på arenan för att minuten senare åter brista ut i jubel. Fascinerande.

Sonen är det största Liverpoolfan jag känner till och äntligen, äntligen var det hans tur att få besöka Liverpool och Anfield och få se sitt lag spela och förhoppningsvis vinna. Som han har väntat och räknat ner dagarna. Så häromdagen kom ett mail ifrån bokningen. Matchen är flyttad !!! Va! är det sant ? Kan dom göra så? Resebyrån säger att det händer ungefär 1 gång om året.
Jag förstår verkligen att det finns värre saker att gräma sig över men detta var verkligen så typiskt.

Det är förstås bara att gilla läget och njuta av resan ändå och "ersättningsmatchen" som också har hög kvalité och status men det är inte Liverpool och det är inte Anfield!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar