måndag 24 mars 2014

Kvällspromenad
Idag har det varit en jätteskön dag, säger de som varit ute....Själv har jag bara gått från jobbet till bilen så jag kände att jag var tvungen att komma ut på en lite kvällspromenad iallafall. 

Jag laddar för fullt nu inför morgondagens första Can cook kväll. Fem familjer skall tillsammans med vår kock få experimentera i köket och vi ska försöka förmedla glädje och inspiration till att vilja laga mat som är god, nyttig, enkel och framför allt ska vara rolig att laga. 

Det är en utmaning men vi tror att vi är helt rätt ute när vi satsar på att låta barnen vara med, det är de själva som sedan ska ärva familjernas vanor och rutiner.

Till den här första omgångens tre kvällar har vi frågat 5 härliga familjer som vi känner och erbjudit dem att vara lite"testfamiljer" för att prova om vi är rätt ute. Jag hoppas de ska tycka detta blir roligt och framför allt att de tycker de fått med sig någon matnyttigt härifrån :)

Till vår hjälp har vi kock som numera arbetar som kostrådgivare i sitt eget företag annelihallberg.se

Samarbetet med henne känns toppen hittills , vi har samma tankar och funderingar om hur man lägger matlagning på en lagom nivå där man kan förbättra matvanor genom enkla tips men ändå inte skuldbelägga eller döma . Återigen så handlar det om att väcka lust och intresse för matlagning.

Forskning visar idag att vi lagar mindre och mindre mat och den största gruppen där detta ske är bland unga vuxna och det är där våra barn snart befinner sig.

Vi har också fått jättefin respons av närområdets två största matföretag , nämligen Dafgårds och Scan som tror starkt på projektet och sponsrat frikostigt. Det känns jättekul!

Så nu är det bara att hålla tummarna för att det går vägen imorgon .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar