måndag 10 augusti 2015

Sensommarkänsla

Högsommarvärmen kom till slut även om jag har mer känsla av sensommar nu än av högsommar. Märkligt men det går liksom inte att lura almanackan. Något som bidrar till att jag har svårt att känna högsommarkänsla i augusti även om det är väldigt varmt är väl att när skörden börjar så är det om inte höst så sensommar iallafall.  
Jag har dock börjat tycka mer och mer om den här tiden. 
Förr, när barnen var små och skörden oftast var mer långdragen tyckte jag det var väldigt tråkigt och jobbigt i augusti för man visste att nu och ca två månader framåt kunde man inte planera något att än för jobb, fint väder = tröskväder = jobb. 

Nu när barnen är stora är ju allt mycket lättare och därmed gillar jag augusti mycket mer också. Tröskans kapacitet har ju ökat och därmed har tiden minskat. Potatisodlingen är nerlagd sedan flera år nu och därmed kan vi åka till sommarvärmen i Provence i september igen, jippi :)

I trädgården är färgerna härligt läckra så här års och krondill är min bästa doft just nu:)

Kram Anna


8 kommentarer:

 1. Vackra foton du bjuder på! Gillar både augusti och september...lite mysigt med sköna kvällar som har blivit mörkare, frodigt i trädgården och i naturen. Och visst är det skönt att få åka iväg...lite senare...det ska jag också!:)
  Må gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Läckra foton! och Provence låter inte helt fel. Själv tar jag en tripp till Rhodos...
  Allt gott! / Birgitta

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder... jag gillar också sensommaren, hos mej är den ganska kravlös och det kan ju kännas fint! Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder som förgyller min tisdagsmorgon:) Så härligt att ha en resa till Provence att se fram emot.
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Så fina bilder! Jag tycker att sensommaren bjuder på mycket mer färg och doft som jag gillar mycket den här tiden. Provence låter ju heeelt okej!

  SvaraRadera
 6. Varm och fin sensommar och så
  Provence och se fram emot, det blir en
  bra höst. Jättefina bilder du bjuder på.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 7. Sensommar är det för mig nu. Den höga luftfuktighet som är på kvällar och mornar talar sitt tydliga språk. Nästa månad börjar löven gulna och falla här i norr och på kvällarna skymmer ljuset. Fortsätt att njuta av din fina trädgård. /Kram

  SvaraRadera
 8. Nu njuter jag i fulla drag! Underbart väder har det blivit nu i augusti. Men jag förstår känslan om man känner att det innebär mycket jobb. september i Provance låter inte dumt alls:) Kram Pernilla

  SvaraRadera