tisdag 11 november 2014

I böckernas värld...

Igår skulle det varit en av månadens favoritkvällar- Bokcirkeln Ruggugglornas sammankomst, vi fick flytta fram det en vecka då livet kom emellan för en av deltagarna...så är det ibland och vi har ju det roliga kvar. 
Den här gången har vi läst Gone girl av Gillian Flynn. Den har ju nyligen gått på bio också eller kanske gör fortfarande på vissa ställen. En av deltagarna hade precis sett filmen när boken presenterades på bokcirkel, blir spännande att höra vilken som var bäst, bok eller film??Jag älskar verkligen och försvinna ut i böckernas värld emellanåt. Det var ganska länge sedan nu som jag hade en bok som jag inte alls kunde lägga ifrån mig ,( månadens bok är inte med i den här recensionen ännu ...) det är annars en häftig känsla, dock får man inte ha en sån bok jämt då det ju inte blir mycket annat gjort ;)
För en stund sedan laddade jag ner två nya böcker som jag ser fram emot att läsa :
de är "Solsvärta" av Marianne Cedervall och handlar om de två märkvärdiga kvinnorna Hervor och Miriam och deras äventyr, denna serie rekommenderas stark.
Ska också läsa Ann Rosmans senaste "Havskatten" för den härliga miljöns skull, böckerna utspelas i dåtid och nutid på Marstrand och där har vi spenderat en del somrar så det är kul att läsa om platserna och miljöerna de utspelas i. 
Historierna har hittills varit intressanta också varför jag kan rekommendera dem även om man inte varit på Marstrand...och har man inte varit på Marstrand så rekommenderar jag ett besök dit...även om man inte tänker läsa böckerna ....;)

3 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  Tackar för boktips och läsinspiration! Jag kan bara instämma, finns inget bättre än att försvinna in i böckernas underbara värld mellan varven. Har du som Frankrike älskare kanske läst "En smak av vin" av Joanne Harris? Om inte, läs den! För recension av boken, se här: http://www.bokcafeetibyn.blogspot.se/2012/11/boktips-i-hostmorkret.html

  Må så gott!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Önskade att jag var mycket mer som du.. Men igår läste jag faktiskt ett magasin innan ögonen föll ihop! Men det är klart, istället för att läsa gör jag andra saker. Tränar, syr, bloggar och scrappar...
  Onsdagskram från Kate

  SvaraRadera
 3. Hej! Recenserar du böckerna ni har läst? Försökte klicka under Ruggugglornas lista men det fungerade inte. Det är alltid roligt att få tips på nya böcker! Kram Lotten

  SvaraRadera