torsdag 29 maj 2014

Ruggugglornas bokcirkelträff


Den här boken fick fyra femmor vilket är det högsta betyg någon av våra bokcirkelböcker fått och kan få!

När vi träffades hos Anna i förra veckan för att diskutera den här boken infann sig direkt en nöjd känsla av att vi verkligen var överens :) det här var riktigt bra. 
Tyvärr råkar historiens tragiska ämne ; krig , främlingsfientlighet, ondska , vara angeläget att diskutera relaterat till vad som händer runt omkring oss just nu idag...

Vi hamnade ganska länge i att diskutera det som finns i vår närhet men var överens om att bokens handling fick oss att ännu mer känna och förstå hur viktigt detta ämne är!

Alla vi ruggugglor gillar när det det är två parallella historier som utspelar sig i olika tidsepoker. I detta fallet var vi överens om att vi gillade historien som utspelar sig vid tiden för andra världskriget.

Våra hittills valda böcker har faktist allihop handlat om starka kvinnor i olika åldrar, tidsepoker och länder, alla mer eller mindre lyckliga.

Den här boken var mycket svår att lägga ifrån sig och det är ett viktigt kriterium för ett högt betyg.  Man ville inte att den skulle ta slut och sörjde den när den var utläst.


Sophies historia ger en fascinerande och uppslukande bild av ett vardagligt liv under första världskriget.
Som ni förstår innehåller den här boken också två starka kvinnoporträtt, om kvinnor som aldrig ger sig, hur mörkt det än ser ut --- och de båda har gemensamt att de ”lämnats” av sina män varav en har försvunnit i kriget och en har dött.
Vårt gemensamma råd till alla är Läs boken ! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar