tisdag 10 november 2015

Avkoppling

Ju stressigare vi lever desto viktigare är det att hitta något som ger energi och möjlighet att släppa jobbiga tankar som tankar ur en på kraft.

Hörde på radion idag att man uppmanar folket att börja rita igen för det ska kunna få en att varva ner och göra något kreativt där man måste skingra tankarna. Målarböcker för vuxna är ju också populärt nu. Kanske som en motpol till vår digitala värld som inte ger hjärnan möjlighet till vila.

Kanske lite uttjatat ämne nu i tredje inlägget ;) men den där avkopplingen då man verkligen släpper alla andra tankar och bara fokuserar här och nu det upplevde jag i helgen när jag stod och försökte få ihop min spretiga krans :)

Att komma ut i skogen och naturen på promenader älskar jag och ger också väldigt avkoppling fast då tänker jag å andra sidan väldigt mycket så det är en annan typ av avkoppling. 
Detta att göra något med händerna , som jag absolut inte har någon fallenhet för, gav mig en väldigt avkopplande stund så det kan jag verkligen rekommendera :) 


3 kommentarer:

 1. Jag tror inte man kan prata nog om detta. Jag känner allt mer hur viktig avkoppling är, åker gärna till landet och det är guld värt. Jag försöker att inte omge mig av negativa energier, eller folk som tar mer än de ger. Det är inte värt det, men det är samtidigt svårt att få till. Kommer precis från ett möte på jobbet och jag är helt slut, just pga att vissa människor suger musten ur en.
  Oj, nu blev det mycket om mig, inte alls meningen, men jag kunde inte låta bli:) Hoppas du förstår.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Väldigt viktigt ämne att prata om i vårt stressade samhälle. För mig är avkoppling att fota och att baka då varvar jag ner och mår som allra bäst. En promenad i naturen är ett måste för där släpper precis allt och jag riktigt känner hur jag tankar energi igen. Binda krans, tack för påminnelsen det måste jag ta tag i, gjorde det för första gången förra året och var ju hur kul som helst. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 3. Vilken inspiration av dina fina kransar jag får... Hur fina som helst, och säkerligen dubbel avkoppling med dom. Både av att plocka materialet i skogen och sen att tillverka dom. Ha det gott, och stooor fredagskram från Kate

  SvaraRadera