torsdag 29 maj 2014

Ruggugglornas bokcirkelträff


Den här boken fick fyra femmor vilket är det högsta betyg någon av våra bokcirkelböcker fått och kan få!

När vi träffades hos Anna i förra veckan för att diskutera den här boken infann sig direkt en nöjd känsla av att vi verkligen var överens :) det här var riktigt bra. 
Tyvärr råkar historiens tragiska ämne ; krig , främlingsfientlighet, ondska , vara angeläget att diskutera relaterat till vad som händer runt omkring oss just nu idag...

Vi hamnade ganska länge i att diskutera det som finns i vår närhet men var överens om att bokens handling fick oss att ännu mer känna och förstå hur viktigt detta ämne är!

Alla vi ruggugglor gillar när det det är två parallella historier som utspelar sig i olika tidsepoker. I detta fallet var vi överens om att vi gillade historien som utspelar sig vid tiden för andra världskriget.

Våra hittills valda böcker har faktist allihop handlat om starka kvinnor i olika åldrar, tidsepoker och länder, alla mer eller mindre lyckliga.

Den här boken var mycket svår att lägga ifrån sig och det är ett viktigt kriterium för ett högt betyg.  Man ville inte att den skulle ta slut och sörjde den när den var utläst.


Sophies historia ger en fascinerande och uppslukande bild av ett vardagligt liv under första världskriget.
Som ni förstår innehåller den här boken också två starka kvinnoporträtt, om kvinnor som aldrig ger sig, hur mörkt det än ser ut --- och de båda har gemensamt att de ”lämnats” av sina män varav en har försvunnit i kriget och en har dött.
Vårt gemensamma råd till alla är Läs boken ! 



Försommar väder

Har varit ute hela dagen men kunde inte gå in när jag kom hem då det var sådant underbart väder med så fint ljus. Det blev en lite promenad med kameran på gården istället :)




Det känns som om lupinerna alltid blommade senare förr, när barnen var små hade vi alltid lupiner i midsommarstången för det fyllde ut så bra :)
Just dessa har vi plockat när det bara var frökapslarna kvar , dessa stack vi ner i marken och nu kan vi njuta av lupiner på gården.







tisdag 27 maj 2014

Finaste tiden

Det är egentligen nu man skulle ha ledigt men det är nu man har som mest att göra...
Allt som skall vara klart innan terminens slut...man får passa på att vara ute och njuta så mycket man kan på kvällar och helger.


Helt plötsligt minskade djurstammen här på gården men våra gamla tackor hänger i ett tag till i allafall.


 Häggen doftar ljuvligt i hagen


Aklejan tittar upp framför bersån



Gräslöken överlever i det gamla förvildade trädgårdslandet


söndag 25 maj 2014

Något för en rugguggla?


Jag såg en kamera på en blogg som hade en otroligt snygg kamerarem från företaget nedan. När jag kikade in där såg jag att den fanns en som passade mig perfekt också! 
Det finns nog en för alla, då det finns så många snygga att det är svårt att välja, om man inte är en rugguggla då för då är det givet :)

Snygga kameraremmar

Liljekonvaljer på mors dag

Har plockat mig en bukett med liljekonvaljer på mors dag. En underbar doft sprider sig i köket nu. Har också blivit uppvaktad av mina fina barn idag. Tårtbuffé hos svärmor har vi också hunnit med idag i solen och blåsten.








Så här ser det ut i grönsakslandet idag, dags för sådd nr 2 nu när man börjar se vad som kommit upp. Ogräset är dock ännu snabbare upp ur jorden.




Jag vet inte riktigt hur det gick till men jag och min spelpartner lyckades komma på åttonde plats i gårdagens golftävling, min första!
De tio bästa fick pris och där ingick alltså vi.

Ett gigantiskt paraply , en handduk till bagen samt ett paket bollar, precis vad jag behövde!





fredag 23 maj 2014

Vilket väder!




Vilken sommar vi fått ! Längtar verkligen efter det här nu... men först tre veckor kvar i skolan sedan, skolavslutning och sen....Längtar !

onsdag 21 maj 2014

Golf igen


Det känns otroligt kul att ha hittat en aktivitet som jag kan utöva tillsammans med den 15-årige sonen som vi båda tycker är lika roligt och har lika utbyte av. 
Ikväll blev det 9 hål i det underbara vädret!
Golf är fantastiskt på det viset att man kan spela gammal mot ung och nybörjare och mer erfaren.

tisdag 20 maj 2014


De som är kvar..

Nykomlingar i hagen


Inflygning


Landning


Visst är dom söta?  Iallafall när dom är små och är i vattnet ;

måndag 19 maj 2014

Sommarlov i sikte


Jag upptäckte idag att det är mindre än fyra veckor kvar tills det är sommarlov!
Ingen av dessa veckor är dessutom "hel"... Hur ska jag hinna med allt, det är den ständiga frågan tror jag, för alla som arbetar i skolan. För det mesta brukar det ordna sig till slut.

Visst är det härligt med sommarlov , jag har alltid älskat just ordet SOMMARLOV . För mig låter det så mycket mer än semester .

Det är ju visserligen mer också, ofta dubbelt så långt men det är inte bara det utan det är just det där ordet...Sommarlov...härligt :)
Att köra hem i allén och veta att man har 8 veckors sommarlov framför sig, det är något så ljuvligt!

Sen i augusti brukar det alltid vara skönt att starta på nytt igen, som tur är :)



söndag 18 maj 2014

Vacker flaska


Vi (eller vi och vi , min man) brukar gå igenom alla uthus en gång om året och slänga bort gammalt skräp som samlats under året. Jag själv är också ganska frikostig på att rensa , ibland lite väl hårt så jag ångrar mig sedan...
Den här vackra flaskan hittade jag i garaget och jag är glad att den inte hamnat i containern. Jag tror jag haft den framme förr, kanske 15 år sedan , allt kommer tillbaka :)








Sommartid

Nu är det verkligen försommar med precis perfekt väder, varmt,soligt men ändå klar och fin luft. Kan inte bli så mycket bättre enligt mig :) 



Fortsätter att testa objektiven , det är tyvärr nåt litet vajsing för det får inte alltid kontakt med kamerahuset. Läste nånstans att elektroniken inte hänger med riktigt när man sätter ihop gamla objektiv med nyare kamerahus. Såvida det inte hade varit ett Canonobjektiv för de passar alltid , tyvärr är det inte det. 


lördag 17 maj 2014

Mina nya (gamla) objektiv

Var ju absolut tvungen att testa de nyupptäckta objektiven lite mer. Med teleobjektivet i min hand på väg till sjön kände jag mig som värsta fågelskådaren...;)



Vet inte hur intressanta gräsänder är men lite häftigt blev det med vindkraftverkets torn som spegelbild i sjön i allafall.




Lite suddiga änder men det jag testade var hur långt bort jag kunde stå och ändå få en ganska nära bild. Inser dock att det behövs ett stativ...




Det gick även att fånga äppelblom på nära håll med teleobjektivet fast det är väl egentligen inte meningen ...



Och ännu närmare kom jag...




Några terassbilder efter plantering av dagens inköpta växter blev det också även dessa tagna med teleobjektivet


Är det julafton idag?

Ibland kan man vara glad att man inte slänger gamla saker, något vi i vår familj är rätt bra annars , alltså att slänga saker som inte använts på typ 1 år. Idag skulle jag leta efter en grej och hittade en kartong till envår gamla analog systemkamera. Jag har aldrig titta så noga på de objektiven och har väl tänkt att de kan väl inte passa den digitala. Av en slump testade jag och de bara klickade till på kamerahuset så satt de, visserligen sa de att det inte var riktigt kontakt men det var bara att borsta lite så funkade de. Iallafall gick det att ta bilderna nedan. Jag ska ut och testa Teleobjektivet ikväll! 
Ibland tror man inte att man ser rätt. Där sparade jag X antal tusen Tjiiihoooo!!!



fredag 16 maj 2014

Fika mera!


Fredag = golf

Är det sommaren som har kommit nu? 

Idag är det fredag och det innebär den numera återkommande traditionen , städning på fm och golf på em = härligt. Idag var det sommarvärme på golfbanan och det var riktigt skönt att sitta i solen i sofforna och ta en glass efter rundan. 
I morgon blir det nog ...golf? ... men lite nya växter till terassen ska införskaffas. 


torsdag 15 maj 2014

Ruggugglan

 Snart dags för ruggugglornas sjunde sammankomst! 

Ser verkligen fram emot att diskutera Sophies historia .  Saknar henne...

<a href="http://www.bokus.com/bok/9789187343117/sophies-historia/" target="_blank">Sophies historia av Jojo Moyes (Printz Publishing, 2013)</a>



Golftävling

Hjälp, vad har jag gjort?? Precis anmält mig till min första golftävling... Ojojoj hur ska det gå?
Förmodligen är jag för dålig för att fatta hur dålig jag är ;)
Men, nån gång ska vara den första och det ska bli spännande!
Nästa lördag är det dags så jag få försöka träna så mycket som möjligt innan. Vädret ska ju bli bra den närmaste tiden så det är bara att sticka ut så fort det går:)


Ljuvlig kväll men dålig sikt:)
  

onsdag 14 maj 2014

Mina tjejer :)






Jag är så glad att båda mina fina tjejer fått det så bra, det känns så skönt när man får sms om att "jag är så glad att jag köpte henne " och "hon är vår nya pärla" Det känns lite lättar i sinnet  då när saknaden sätter in ...

tisdag 13 maj 2014

En skön kväll


Det blev en skön långpromenad i ikväll efter regnet, vilken underbar luft det var ute och vad fantastiskt vacker det är i naturen nu. Det är verkligen den bästa tiden när man har hela sommaren framför sig.



Så lugnt och skönt i skogen och det grönskar så det knakar...


Vindkraftverken började snurra igång efter den lugna eftermiddag/kvällen


Naturens egen trädkramare, skulle gå och titta efter liljekonvaljerna , de var på gång men dt dröjer nog minst en vecka innan de slår ut. Istället föll blicken på detta roliga träd, såg verkligen ut som det kramade stammen :)


måndag 12 maj 2014

Låt inte historien upprepa sig!



sv.metapedia.org/wiki/Tobias_Rawet

Jag kan inte svara på hur jag kommer må eller känna mig när jag kommer hem efter den här föreläsningen ikväll men jag vet att det är otroligt viktigt att sprida budskapet så länge det finns någon kvar som kan berätta vad som hände...

Redan idag finns det människor som förnekar att förintelsen inträffat...hur blir det sen?

söndag 11 maj 2014

Skam den som ger sig...

Jippi!!! Jag har lyckats återställa bilderna i original ....Puh...dock är typ en veckas arbete borta då jag lagt alla redigerade bilder till boken i ett album som jag inte hittar :(
Vad har jag lärt mig av detta ? Att säkerhetskopiera kanske ?
Keramik från www.piqueprovence.se

Belöning

Jag är ganska bra på att hitta olika anledningar till att unna mig saker :)
Dessa supersköna golfskor inköptes igår . Jag väljer mellan att de är en försenad födelsedags present, ett belöning för att jag kom ner i officiellt hcp förra helgen eller att jag spelade på det igår :)

Hur som helst har jag spanat på dem ett tag och tänkte att näe jag är värd dem nu när jag sålt min häst och även en del utrustning så där fanns ytterligare en anledning!